Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Rabu, 27 Julai 2011

:: kHas buaT Wanita ::

Assalamualaikum...

hye u all sihat tak?? hope sihat2 lah ye..
ni aien nak bukak entri Pasal MEMASAK...

(Sumber Datok GUGEL)


Opkoz lew wanita kena tahu hal nie...
hari tu..ada seorang blogger bukak entri..
dia kata..setakat buat kuih...
Cheese Cake oreo... kuih2..
lom boleh kawen gak ye...
(Sumber Datok GUGEL)

H0 h0 h0..aien terasa beb..
sebab aien ada buat entry pasal kuih raya..
and selit kan gambar cheese cake versi Oreo tuh..

adeh2...tak tahu lah dia tujukan pada sesiapa..
tapi aien tak kisah lah..mungkin kebetulan...

So.. kat sini..ain cume nak sokong kata2 dia..
Yerp..wanita memang kena pandai memasak..
dan... 
Aien ada Cerita..meh Kita Kongsi kan Cerita ini...

Kebiasaan Ye...

"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!"
Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Setelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.
''Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat
.


''Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya.. saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga.

Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup.

Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.

Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola.

Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.

"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain.

Betul juga. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini.

Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.

Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa 'queen control'. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang.

Jika wanita sibuk disuruh belajar, apa salahnya lelaki pun sama?


"If tak pandai..habis laki korang semua..
hahahaha...Silap hari bulan.. Kedai Si janda gak 
mereka mencari..."Ada sesetengah org berkata begitu..

So..before nak berumah tangga..
asas untuk memasak harus lah ada...
tetapi agama DI UTAMAKAN....



Nota BloG ku Berkata : Tak tahu lah..dia tuju pada siapa..
But..i sokong u punya Entry..! 
Memasak..wanita mesti tahu asasnya..tak banyak..skit pon ok what!?
Dan agama...asas Memang WAJIB kena tahu...!

Sorry kalau Entry ni ada yang terasa........! Bukan nak tujukan sesape.
tapi Lelaki..pilih lah  wanitaYang berilmu dahulu...yang tentang memasak..boleh 
belajar kemudian....Sebab..jika wanita ada ilmu agama dahulu.. ianya..pembekal  ketika mati.
jika..ilmu masak..tak boleh menjadi bekalan kita kelak...

Wa'llahualam ....


Rabu, 20 Julai 2011

:: Kuih Raya ::

Hye Kawan2.. Kali nie..
aien nak cakap pasal kueh Raya..
hehehhe...

Mesti yang still dok ngan Mak Sendiri 
tak heran kan.. kalau mak awak semua sudah 
standby untuk buat kueh Raya untuk tahun ni..

Yang ain lak..Baru nak praktis buat kueh raya..
hahahah....Tak sangka Menjadi...

ada 3 jenis biskut yang aien buat..
biskut tat nenas, bikust chocolate chips dan biskut Nestum...
Tapi  malang ye..Biskut Nestum tak menjadi..ahahahha..
yang menjadi hanya lah tat nenas, dan chocolate chips sahaja...

ni gambar yang sempat aien Snap kan.Ngeee...

Ni tat nenas..
hahaha..Ada giMok..ada Kurus..Ngeee

Ni lak Chocolate Chips ..ahahah..
Ala-ala chips more gitu..
Kejap ada kejap tak ada..
yang Versi aien lak..
Terus tak ada-ada...
ekekeke.....


So..


Nota bloG ku berkata : Aien memang suke buat2 kuih ni...ha..! jangan terkejut tau!!
aien pandai buat cheese cake versi Oreo..
ni gambar ye ni ha..


Amacam?? aien dah leh Kawen tak??
ekekeekkekek...!




Isnin, 18 Julai 2011

:: Ramadhan akan Menjelma tak lama Lagi ::

Assalamualaikum..
Hai Kawan2...! 
hari ni..aien nak bercerita sedikit tentang 
kelebihan berbuka puasa bersama buah tamar..
hurm..mungkin ada yang tak tahu buah tamar tu ape..
tapi kalau nak lebih paham lagi ialah..
buah kurma...

“Jika seseorang daripada kamu berbuka, hendaklah ia berbuka dengan buah kurma. Sekiranya buah kurma tiada, bolehlah ia berbuka dengan air kosong. Sesungguhnya air itu bersih lagi suci.” (Riwayat Abu Daud dan at-Tirmidzi)

Hadith di atas menerangkan kepada kita bahawa orang Islam yang berpuasa disunatkan berbuka dengan rutob atau buah kurma atau air biasa jika ketiadaan buah kurma. Inilah tertib atau sunnah yang dilakukan oleh Rasulullah SAW. 

Rutob ialah buah tamar yang telah masak sebelum menjadi tamar kering. Ianya lembut dan manis. Manakala tamar ialah buah kurma yang sudah kering.

Hikmah kita disunatkan berbuka dengan buah tamar ialah kerana kurma dipercayai mengandungi glukosa yang mampu memberi tenaga segera kepada badan.
Ia juga dipercayai mengandungi protein, serat, gula, vitamin A & C serta zat mineral seperti besi, kalsium, sodium dan potassium.
Manakala kandungan protein dalam sebiji kurma adalah kira-kira 1.8 hingga 2.0%, serat 2.0 hingga 4.0%, manakala kandungan gulanya adalah 50 hingga 57%.
Justeru itu, sesiapa yang berpuasa dengan ikhlas kerana Allah SWT, kemudian beramal mengikut sunnah Rasulullah SAW akan di beri ganjaran pahala di akhirat serta mendapat nikmat dan rahmat Allah SWT di dunia dan juga di akhirat.
Wallahu a’lam.
Sumber DISINI



Nota BloG Ku Berkata : Dulu aien tak makan buah kurma..rasa terlalu manis..dan memang kurang sedap lah..! Tapi ada satu hari tuh..akak aien..beli dari kawan dia..! Kurma bertangkai!! Pergh!!! Sedap sangat!!! dari situ..kalau nak makan kurma..mesti kena beli ngan kawan akak..hehehehe..






Sabtu, 16 Julai 2011

:: Doa :: Ketengan jiwa ::

tika ini..hati aien betul celaru...
ketenangan jiwa tak ada nih...

jadi aien ada search doa di Go0gle..
and Jumpe lah doa ini...

Allahumma innii as’aluka nafsan muth-ma-‘innatan, yu’minu biliqaa’ika, wa tardha bi qadhaa-‘ika, wa taqna-‘u bi’athaa’ika.
Artinya :Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu jiwa yang tenang, beriman bertemu dengan-Mu, ridha terhadap segala ketentuan-Mu dan menerima sepenuhnya pemberian-Mu.

Nota BloG ku Berkata : Jika kita solat + Doa ini..insya'allah..hati akan tenang...



:: Doa :: Ketengan jiwa ::

tika ini..hati aien betul celaru...
ketenangan jiwa tak ada nih...

jadi aien ada search doa di Go0gle..
and Jumpe lah doa ini...

Allahumma innii as’aluka nafsan muth-ma-‘innatan, yu’minu biliqaa’ika, wa tardha bi qadhaa-‘ika, wa taqna-‘u bi’athaa’ika.
Artinya :Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu jiwa yang tenang, beriman bertemu dengan-Mu, ridha terhadap segala ketentuan-Mu dan menerima sepenuhnya pemberian-Mu.

Nota BloG ku Berkata : Jika kita solat + Doa ini..insya'allah..hati akan tenang...



Khamis, 14 Julai 2011

:: kes bunuH ::

Haiissshhh..
Mcm2 lah kat dunia...
hari ni..aien ada terbaca

Kes Bunuh...Mungkin tak heran kalau bunuh sebab dadah ke..
bunuh perompak ke...and macam2 lah kan??
tapi.. kali ni 
Mmg tak masuk akal lah kan...
Bunuh sebab TAK TUTUP LAMPU...

Pelik2....
kalau nak marah2 pong..
Jangan lah sampai nak pukul2..nak bunuh...
Haiishh....Manusia2..


Nota Blog ku Berkata :  Aien kalau marah..bebel je kuat..
agak2 geram..Aien campak je barang yang ada di depan mata...
h0 h0 h0 h0...




Rabu, 13 Julai 2011

:: Dah kali Ke Dua ::

Assalamualaikum...
Selamat Pagi Semua...
Hurm..Hari ni..mo0d aien biasa je kut..
tapi ada sedikit rasa celaru...

Ni aien nak citer ni..
huuu........................................
Rumah aien kena pecah masuk buat kali ke-2..
Dugaan Betul buat aien ...!

Balik kerje je..
tgk pintu belakang umah kena umpil...!
pintu belakang tu terbuka...
Hurm...Sape lah dajal ye tu ehk??
Nape umah kita orG yang dorang Masuk??
Rumah bermangga...tapi 
kalau dah PENCURI..memang semua boleh..Haiissshhh...
so..aien pon buat report..


NI lah report aien..
Seumur hidup aien.
ni lah First time Call 999..
dan pergi buat report...
FIRST TIME...!


KAwan2.....
Nak tahu ape yang hilang??? 


See That??
Tak sampai setahun pong laptop tu..! 
Rugi2...!
Sape lah Penyangak Tu...!

Buat masa ni..Siasatan sedang di jalan kan..
dan chop jari pon dah di ambil....

Nota blog Ku berkata : Habis rumah aien berselerak..! BUka puasa pong terbantut..!
Dugaan...yang betul2 mencabar...! tahun ni 2x dah..Haaaiissshhh...!

Nota Keramat : Jangan kau ingat kau boleh lepas.. Mungkin Di Dunia..tapi di akhirat sana..
Kau pasti terseksa...! 

Ahad, 10 Julai 2011

:: bawak Kereta ::

Aien rasa...
pengikut aien semua melayu kan kan ??

Ok..cam nie..hari ni aien drive lah kan..
so masa nak belok kanan tu..
memang panjang gak barisan ye...
Alih2...Ada satu kereta citra tak silap aien..
potong Q beb!...
bengang ye aien..! 

Bile aien dah dekat ngan kreta tuh..
aien tgk..
Lah!! memang betul sangkaan aien..
INDIA Beb..! hadoiyaiii...!
Memang dorang ni..tak bertimbang rasa eh??
Sebab selalu ye..kalau aien drive..dorang selamber je bawak kreta..
macam jalan tu dowang punya..
Selalu yang aien jumpe Orang INDIA...!!!
Geram ye aien..


Pernah sekali tu..aien kat kedai..
pastu..ada lah 2 kreta bertembung..
satu ni amoi..lagi satu kreta tu org INDIA
(Kreta ape pon tak tahu la..Lupe ingatan jap..)

So..kreta amoi tu .memang jalan dia lah..Sebab dia
dah tempat garisan berhenti..
pastu kreta india tu..Terus kedepan kreta amoi tu..
amoi tu tak nak nglah..sebab tu memang way dia beb....
tapi Si mangkok ayun ni..wat slamber..
tak nak bg lalu...! last2..
amoi ni..terpakse mengundur kebelakang...
Semua yang menyaksi kan di situ..
marah2 lah INDIA tu..

Agak ye..INDIA memang macam tu ke????????

Nota bloG ku berkata : korang pernah terkena tak???????

Sabtu, 9 Julai 2011

:: Pizza Hut Berhantu ::

Ha..?? u all tak tahu ke??
haisshh..tak kan lah u all tak tahu..
pizza hut semalaysia..!
mmG berhantu..
Ni ada lah..cerita benar tau!...
bukan cerita rekaan Semata2...

huu... actually...
Pizza hut berhantu..jika Perut kita lapar....Ngeeee...........................!!!
Aien akan Jadi hantu Pizza hut...Bila perut aien lapar sangat2..
and betul2 teringin nak makan lah...

Tapi kalau perut lapar..tapi tak teringin nak makan pizza..
tak lalu gak...
heheheheh...
Oleh kekenyangan sangat... 
Pizza hut..aien makan cume 1 keping 3/4 je aien telan..
pastu...lain2 tak habis...
Moahahahahaha.....
Tak caya??
Jum tgk balance yang tertinggal..

Ngee..Dah masuk 2 keping..tapi Aien tak larat lah...




Dessert ni Lak.. yang terakhir sekali sampai..
..aien lagi tak larat nak masuk kan dalam pewo0t...


Nengok ni..nengok ni...Air memang fail bg aien..
Setakat 2,3 teguk..boleh lagi..kalau segelas..Esok pong belum tentu surut air Ye..
Huuu....


ni jangan Citer...
Bubur ye Sedap..Tapi ingat tak nak makan Dulu..
Sebab kalau makan bubur ni..
nanti Pizza tak habis...


Tapi tak sangka..
pizza pong tak habis makan..Ngeeee

Nengok ni.Ayam 2 ketul pong tak leh bedal..
nGee....



Waahhh...Air abis lak.....
ehehheheh..Biasa lah..
nak tahu sape yang bdal air tu??
Ni ha budak ye..




KEkekkekekek....

Nota BloG ku Berkata : Kita akan jadi hantu bile kita nak kan sesuatu tu..
kan kan kan ?? Ngaku tak?? kekekkeke...





Jumaat, 8 Julai 2011

:: Tangan PiJaR?? ::

Erk..lain macam je enrty kali ni...
ehehehe......
macam nie...aien nak bg petua..
malam tadi..aien ada buat ikan caru bakar..
dengan cecah air asam...

So..masa process membuat air asam tu..
mesti kena letak cili padi yang kecik2 tu..
(Dari Datuk GUGEL)

ntah macam mana ..habis tangan aien berPIJAR..
uuwwwaaa...Tersiksa ye..jangan cerita...
kalau cerita..esok lusa..belum tentu habis...
Di sebab kan tak tahu lah nak hilang kan rasa Pijar..
aien cube la petua ain sendiri..ekekkekke...

Mula2..aien pakai losyen...
dah sapu kat yang tangan pijar tu..
aien amik garam segenggam...
pastu..aien gosok kan garam tu kat tangan yang berpijar...
hahahahha.....tak sangka..lepas bilas tangan..
terus tak rasa...

Waaahhhh...Hebat2......
So..malam tadi aien..makan ikan bakar...dengan rasa berselera...
Dari Datuk GUGEL..

HEhehehe....Menyelerakan sekali...

Nota BloG Ku berkata : Kalau malam2..makan ikan bakar..Leh jadi GiMok tak?
Sebab..aien Suke ikan...Weeee................................!!!
Ingat kan..hari ni..nak masak pari bakar..tapi penat lah nak ke pasar..Ngeee..

Khamis, 7 Julai 2011

:: Petai??? :: Sape suka makan petai? ::

Assalamualaikum kawan2..
Selamat Pagi Semua YE...
Hope dalam keadaan Sihat2 and Happy lah ye..!
Ha...Entry kali ni pasal Petai..
u All Suke Petai tak??

Kalau Aien..aien boleh makan petai..
tapi kena masak ngan sambal tumis Udang..
pastu di potong kecik2..eheheh..baru leh telan..
kalau sejibik sejibik...(Sebiji)..memang tak leh Blah lah..ekekeke..

So..pg ni.aien ada bukak FB aien..
and Then..Bile aien Bukak..ada terpandang gambar petai...
HUrm..korang Mesti pelik..gambar petai pon..
aien nak bg tahu korang..!

Tapi yang ni..petai lain dari yang lain..
Bentuk petai ye mcam ni ha...

Cube Scroll ke bawah ni..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................................!!












Ambik Kau!..Ngeee...! Besau ye...Seram Derr...

Nota BloG ku Berkata : Dulu Umie aien ada pesan.. Setiap petai yang besar2..mesti dalam ye ada ulat..kalau nak makan petai..mesti lah potong belah dua....So dalam kes kat atas tu..Baper banyak Ulat Ehk?? Ngeee...
 

Rabu, 6 Julai 2011

:: Mayat Gadis, Di kerat, dibakar ::

Assalamualaikum..
hye Geng..Tahu tak tentang Pembunuhan 
Melibat kan Nyawa seorang pelajar Sekolah 
Taman Universiti 1..

Semua nak tahu tak?? Aien kenal lah budak tu..
Sebab dia duduk di Jalan Perubatan Taman U..
Manakala Aien Jalan Pertanian Taman U...
Bersebelahan Jalan Sahaja...
Aien tak sangka..Dia dah Pergi..
Budak ye..Cantik..Tinggi...
Selalu Datang ke gerai Kak Long aien..
Dia Selalu Beli MilkShake Kak Long aien...

Tak Sangka..Dia orG ye..
Aien terkejut Gak Sebenar ye.. 
Tergamak pembunuh tu buat Gadis seperti tuh...
Mesti Arwah merana..Kesakitan.. 
Tak sangka..Mati dalam keadaan menyanyat Hati...
Alfatihah Buat arwah.............



Nota BloG ku Berkata : Arwah memang pernah senyum ngan aien..tapi aien tak rapat..coz..dia cume customer Kak Long aien je.... Lepas ni..aien tak nampak dia lagi lah..:)


Selasa, 5 Julai 2011

:: Kehidupan aku :: Rusing ::

Makin lama..Kehidupan aku ..agak tertekan..
dugaan ni mampu ke aku nak tempuhi?

Ya Allah… gantikanlah di tempat keresahan ini dengan kedamaian,
di tempat kedukaan dgn kegembiraan

dan di tempat ketakutan dgn keamanan


Ya Allah, sejukkanlah gejolak hati ini dgn salji keyakinan
dan padamkanlah bara dijiwa dgn air keimanan..
Ya Allah..buatlah mata yg tdk mahu lelap

merasa mengantuk yg memberi ketenangan,


dan letakkanlah di jiwa yg goncang ini kedamaian,

dan berilah balasan baginya
dgn kejayan yg sudah hampir


Ya Allah… halakanlah kebingungan pandangan hatiku kpd nur cahaya-MU
dan tindakan-tindakan ku yg keliru kpd jalan MU yg lurus..
dan palingkanlah org2 yg menyimpang dari jalan MU
kpd hidayah MU


Ya Allah… lenyapkanlah was-was dgn fajar cahaya kebenaran,
dan hapuskanlah jiwa yg resah dgn falak kebenaran,
dan tolaklah tipu daya syaitan dgn tentera bantuan-MU
dlm keadaan terhina...


Ya Allah,lenyapkanlah dukacita ku, hilangkanlah kesedihanku,
sembuhkanlah kesakitanku.. dan halaulah keresahan dari jiwaku...


Ya Rabb…Ya Tuhanku… Daku berlindung kpd-MU
dari rasa takut,kami bersandar dan berserah hanya kpd -MU,
Daku tdk meminta tolong melainkn kpd-Mu


Engkaulah pemelihara ku….

sebaik2 pelindung dan penolong…


Ameen YA ALLAH

Sumber Sini

Isnin, 4 Julai 2011

:: Berubah ::

Assalamualaikum..
hye kawan2 Blog yang aien sayangi sekalian..
ni aien nak kongsi lah tentang perubahan kepada kebaikan..

Jangan takut untuk berubah...
kebiasaan ye..kepada wanita..

Aien amik contoh pada Diri aien lah...
aien ngaku..dulu aien seorang yang Free Hair..
Aien g kerje je pakai Tudung..

tapi alhamdulillah.. Skrg ni..aien nak ada perubahan yang 
Mesti aien lakukan... Aien Nekad..aien nak pakai tudung..
Sebab aien niat .. Memakai tudung..Kerana Allah... bukan kerana Fesyen...
ada sesetengah ye..memakai Tudung... hanya lah mengikut trend Skrg..
tapi cube kita Ubah niat kita..memakai tudung kerana Allah s.w.t.... 
insya'allah..Pasti akan ada kemanisan dari Situ..

Aien ada Terbaca..dari satu laman web..
Dia cakap..
"Saya nak berubah..Dulu saya tak pakai tudung.. 
sekarang hati saya mahu sangat nak bertudung...
Tapi bimbang, kawan2 yang tak bertudung pelik melihat perubahan saya..."

Adik ku sayang..Jangan dengar kata kawan2..atau org d sekeliling..
kerana..dia tak kan membawa adik ke arah kebaikan..
melainkan..mereka support adik..

Perubahan dramastik aien ni kan..D terima oleh semua org..
Ada yang memerli..dan ada jugak yang suke akan perubahan aien..
Alhamdulillah..aien tak kisah semua tu..Sebab aien adalah aien..
aien berubah..Kerana hati terpanggil untuk berubah...

Jangan berubah kerana terpaksa...tapi berubah lah..mengikut..
KEIHKLASAN 
diri sendiri...

Insya'allah..bila kita berubah..bukan setakat org lain yang syg kita..
tapi mahkluk2 Allah..Seperti..haiwan..tumbuhan.. turut mendoakan kita...
Ingat..jangan Fikir mereka tiada Nyawa... Sesungguh ye..Allah lebih 
mengetahui segalaNya...

So..........................

Nota Blog ku Berkata : Jangan takut berubah kepada kebaikan...
kerana..Kebaikan itu akan membawa Kebahagian di sana.....

:: Harimau ::

Wo0..! Semua pk ape entri aien kali ni kan?? 
Entry Harimau lak....eheeh.. before ni..Tentang Cacing..
Tapi hari ni..aien nak Buat Entry Tentang Harimau malaya..

Yerp! Malam tadi Memang Malaysia tewas 2-3 dengan taiwan..
tapi Layak ke pusingan SeterusNya...
But!.. kamu semua tak boleh nak Kondem malysia...
ye lah..lihat dari corak permainan...
ingat tau!..Taiwan menang sebab Panalti..

Bg aien..panalti adalah jalan yang terakhir untuk menang..
tapi dalam kes Malam tadi..Ntah lah ehk..! Pengadil macam Berat Sebelah lah Weeii...!
Pulak tu..Murah Gile nak bagi Yellow card..! Ishk2...

time team malaysia jatuh di kotak penalti taiwan..
tak nak lak bg penalti..Hurm..nak wat macam mana..
dah kata pengadil 100% its Right!...huu..

Tapi korang tak boleh lah nak kondem pasukan Bola Kita..
Dorang pon dah bermain Secukup habis...
Adat perlawanan lah Eh...!

So harap2..Lawan singapore ni..Malaysia boleh mara ke 
peringkat seterus Ye..

'Qun Fa Ya Qun'
Ingat! Doa nie.. kalau 
ALLAH s.w.t kata jadi! Jadi lah Ia...


Nota BloG ku berkata : Setiap kata2 kita adalah satu doa..! Jadi..ketika melihat corak permainan dia..jangan lah kita kata "b+++H" lah malaysia..Bola cam tu pon tak leh nak masuk kan gol..! Korang Mesti ingat.. Kata2 kita doa tau... Kan lebih bagus kalau kita cakap.."tak pe..Cube lagi..Come On..!Go...Go..Go..".. Ha..kan bagus..kan kan kan??? So..harap2 korang paham lah ape yang aien cube nak sampaikan...:)

Klik Kanan