Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Khamis, 31 Mac 2011

:: Pecah masuk ::

Assalamualaikum…selamat hari khamis…!
Semoga suma ye dalam keadaan yang baik2 belaka…
Hari nie…saya ingin luah kan perasaan saya pada kamu semua…
Kamu semua nak tahu?? Uhuhuuhuhuh….

Umah Saya kene PeCah Masuk!!
Sedey Sangat…huuuuuuuuuu….

Duit Kakak saya hilang…dan Camera saya jugak……
Seyes saya cakap!..Kalau jumpe org yang amik tuh..
Saya akan marah dia cukup222222!!!.....
GGrrrhhhhh…! Marah nie…!...huhuhuuuh….

Sabar….Sabar…..Sabar……………………………………….

Ya’Allah…engkau tabah kan lah hati ku ini….
JIka Aku selemah2 manusia…
Engkau kuat kan lah ketabahan ku ini…..
Engkau kuat kan lah keimanan ku ini…

Semoga orang yang mengambil bukan hak dia..
Akan mendapat balasan yang setimpal ye……Amin


Selasa, 29 Mac 2011

:: Happy ::

Selamat hari Selasa buat kawan2 yang melihat blog senyuman..
Ni senyuman nak share kan cerita yang seronok nih… ehheheheh
Semalam kan..senyuman pergi ekspo konvokesyen kat UTM Skudai..
Seronok sangat…ahahaha…….
Macam2 barangan yang di jual….
Harga pong boleh tahan lah……
Huhuhuhu……tapi kalau gi supermarket..harga ye sama sahaja…
Malam tadi …adalah malam terakhir…
Fuhhh…sib baik tak terlambat….
Ni senyuman ada attach kan gambar2 ye…


Ha..yang ni..cam biasa lah..Kepochi dulu..sebelum berangkat..ehehee



NI bERSAMA zUE..HUHUHUHU
kENANGAN YANG TERINDAH..
dAN Lucu Beb!!!



Tak Tahu lah binantang ape nie..
main serbu jerk..ekekkek



Nak Jugak...ahahahahaha



Terselit di celahan pokok yang rendang..
serendang ko lah Zue..ekekeke



Masa ni..aku tak ready lagi...sib baik Cun
hak hak hak...



Sebelum nak balik...
Masa ni..dah peluh2...


kenangan yang terindah 
DI KONVO UTM SKUDAI



Ahad, 27 Mac 2011

:: Koleksi Lawak ::

Selamat hari Minggu pada Semua yang membaca Blog Senyuman...
Hari nie..Senyuman terasa ingin share cerita lawak pada u all semua...
Mesti Semua yang membaca...Gelak sakan!!!..ahahhahahahhaha


Lawak Pertama : 
Sang Ayah Dan Sang Ibu

Sang ayah dan ibu sangat marah dan menyesal bila mengetahui anak perempuan mereka hamil.

“Siapa si bedebah tu?” Jerit sanga ayah..
sang si ibu menangis “suruh dia datang sini nak..”

Si anak pun telepon le mat yang bertanggung jawab itu. Setengah jam kemudian sebuah kereta Ferrari merah berhenti di depan rumah. Seorang lelaki separuh baya keluar dari kereta, memberi salam lalu masuk ke rumah. Lelaki itu berdepan dengan mak dan ayah perempuan yang telah di hamilinya.

Dia berkata “ saya lelaki yang telah menghamili anak anda. Tapi terus terang saya katakan saya tidak dapat menikahi anak anda kerana isteri saya tak membenarkan.

Bagaimanapun saya tetap bertanggung jawab atas perbuatan saya. Sekiranya anak anda melahirkan seorang bayi perempuan saya akan wasiat kan untuknya duah buah supermarket, sebuah banglo dan wang tunai Rm5 juta. Sekiranya dia melahirkan anak lelaki saya akan wasiatkan

Untuknya dua buah kilang, dua buah supermarket, dua buah banglo dan wang tunai RM10 juta.

Tapi sekiranya anak anda keguguran apakah yang harus saya lakukan?

Sang ayah berfikir,siibu berhenti menangis. Akhirnya sambil menepuk bahu lelaki itu sang ayah berkata..

“ kalau camtu..kamu buat lah sekali lagi…””

Tih…tih…tih…tih..
________________________________________________________________________

Lawak kedua : 
Guru Lukisan dan Muridnya

Seorang guru lukisan sedang melihat kertas lukisan milik pelajarnya yang paling malas…

Cikgu : Lukisan apa yang kau buat ni abu, kosong je?

Murid : Kuda makan rumput cikgu..!

Cikgu : rumputnya mana?

Murid : Sudah habis di makan kudanya cikgu..

Cikgu : Habis kudanya mana?

Murid : Sudah pergi, cikgu. Kalau rumputnya sudah habis, buat apada kuda itu masih disitu?

Cikgu : &*^*&$%^#^%#&!
_________________________________________________________________

Lawak Ketiga : 
Curang

Dalam satu kejiranan.. bermulalah satu cerita dimana isteri jiran sebelah ni jatuh cinta dengan suami jiran sebelah.

Jadi korang faham2 lah apa yang dia org buat kat rumah si isteri tu. Tak disangka2, suami si isteri ni pulang awal dari kerja hari tu. Maka kelam-kabutlah si isteri dengan boyprend dia tu bersurai.

Walaubagaimanapun, suami jiran sebelah tu dah tak sempat lagi keluar ikut pintu belakang, si suami joran ni pun bagi lah idea.. lalu si isteri berlari dengan pantas ke bilik untuk mengambil baby oil dengan bedak badan.. lalu disapukan baby oil pada badan boyprend ye tuh. Setelah itu pulak disapukan bedak badan pada seluruh badan boyprendnya sehingga keseluruhan badan boyprend ye itu kelihatan putih melepak. Lalu boyprendnya pun berdiri di satu sudut utnk menjadi patung.

Si isterinya pon membuka pintu kepada suaminya yang sudah sekian lama mengetuk pintu. Si suami tercegat seketika apabila ternampak patung itu lalu bertanya kepada isterinya “ Aik..dari mana pulak datang ye patung ni??

“o0o0o…patung tu…patung ni sayang order dari catalog mak cik sebelah. Baru je sampai tadi” jawab si isteri selamba..”o0oo..begitu “ balas si suami…

Tepat jam 3 pagi. Tanpa mengejutkan isterinya, si suami kluar dari bilik tidur lalu ke dapur. Kelihatan patung itu masih berada dalam keadaan asalnya, tanpa perubahan. Setelah tiba di dapur, si suami membuat sandwich lalu meletakkanya di atas tray menghidangkan bersama segelas susu.

Setelah itu si suami mengangkat makanan itu lalu berdiri betul2 di hadapan patung itu.. lalu berkata “ nak makanlah “  si patung berasa amat terkejut dan takut kalau2 si suami mengetahui hal sebenarnya…

Dengan selamba si suami berkata “ aik..tak nak? Orang dah bagi makanan ambik la. Saya ni kira baik lah….tak macam awak..dulu, tiga hari tiga malam saya jadi patung kat rumah awak..jangankan makanan..segelas air pun awak tak bagi…!!



Enjoy Your Self!


Khamis, 24 Mac 2011

:: Koleksi PenganTin ::

Assalamualaikum..dan Selamat Pagi pada yang Melihat Blog saya nie...
hari nie..senyuman nak Kongsi kan koleksi pelamin...
Senyuman search je kat internet nie...ada pulak yang senyuman berkenan...
tu yang senyuman attach kat blog nie....

Cube tengok Pelamin Unik nie... Cantik tak?? Cantik sangat bagi senyuman...
Cam idaman gak nie...ehehhehe

Yang nie lak..buat kat dewan...Nice kan?? Simple jerk...

Yang nie..Penuh dengar Color pink maroon huhuh..cantik...

Yang nie..tema Hitam kut...
Cantik..
tapi bg Senyuman kan..
kalau malam je lah naik seri dia..
coz..pelamin ni berpandu kan Pada lampu...

h0 h0 h0..ni lagi unik..ni pelamin dari adik ipar Nora Danish...
Cantik kan?? Betul2 wat kan senyuman nak kan Pelamin ala2 Snow white..

Merah menyala Mak Ngah Oii....
Kalau kene ngan baju pengantin kaler putih..kompem lagi seri naik!

Yang nie lak..Putih Suci...Cantik...Nice kan?

for this buat kat taman..Bunga cam nie lah senyuman idamkan..
huhuhuhu..cantik kan kalau buat penuh dengan bunga Rose putih..

Yang ni simple..tapi senyuman suke putih hijau ye..naik...
kalau di penuh kan lagi...! kompem MELETOP senyuman cakap!! ehehhe


Yang ni nice...walau cam sarat jer..
tapi memang cantik sangat!


Yang nie nampak Eklusif...Cantik..Nampak Mewah..and simple..

Yang nie..Senyuman suke Kerusi dia..cantik..

So..dah ada pelamin..mesti ada bilik Mandi kan? Eh..Bilik mandi lak..
Mesti lah ada bilik Tidur kan?? So..senyuman dapat lah jugak gambar2 bilik tidur..

Yang nie agak padat..tapi nice what!

Sweet je kan?? Simple..pink and White..

Yang nie cantik..nampak penuh and agak padat!

Ni Simple..and memang dah biasa lihat..Nice!

Yang ni lagi simple!! walau simple..Senyuman suke..

Ha!! yang ni aweks Suke sangat2..
Sebab ye..Kaler yang Cantik...
Simple...and Memang Nice lah!!

Ho ho ho..Yang nie..mesti Husband atau Wife ye suke
Tengok F1...ahahaha

Yang nie lak..Gelagat Pengantin....ehehehhe...
Saksi kan....

Nice...!..Memang Best2..
macam Pelakon erra Fazira....Gile lah Beb..

Ho ho ho..dalam malaysia tak pernah nampak lagi..
ishk2.....

Yang nie..nice lah jugak...ehehhe..Sweet jerk..

H0 h0 h0...kalau kat malaysia nie susah ni..
saksi je dah bape...tok kadi ye lagi...
hahahhha......................!







 

Rabu, 23 Mac 2011

:: Hati panas ::

Hari ni..senyuman Terasa sangat Geram dan Terlalu Marah..Pada Seorang Customer Foreigner nie....Bg Senyuman..Not to all customer its Right!Walau ada yang kata Customer the all its Right!Bg Senyuman..kalau nko Salah..tetap salah!..Dulik Ape senyuman....!senyuman tak dapat customer cam ko pon..senyuman tak kisah langsung...! janji ko tak menyulit kan kerje senyuman....tol tak? pada yang kata betul ok lah...tapi pada yang tak ok..suke hati lah....
True..cakap True...walau customer kata salah its true...GO TO KUBUR Lah.......jangan kerana duit dia..kite mengiakan kesalahan dia...!!! Yah!! its the True!!......
Mood : hati panas...(Kurang pahala Pose.. ) Sedey.....Kerana Pak Arab tu...Aku kurang pahala...
Ya'allah..ko sempurnakan lah puasa aku pada hari nie....Amin.....

Selasa, 22 Mac 2011

:: telinga BerDesing ::

Ni Senyuman nak Kongsi kan tentang Artikel telinga berdesing nie...
antara betul atau tidak..wallahualam..
Semua ye datang Dari Allah S.W.T....

Isyarat Dan Alamat Ghaib Telinga BERDESING....


"Barangsiapa berdesing telinganya hendaklah ia mengingati aku dan berselawatlah kepada aku.Selepas itu hendaklah ia berzikir dengan zikirZAKARALLAHU MAN ZAKARNI BI KHAIR."
Kejadian telinga berdesing,merupakan salah satu kejadian atau isyarat ghaib yang Allah sahaja mengetahui rahsianya. Namun Allah juga akan fahamkan maksudnya kepada sesiapa yang dikehendaki.
Firman Allah: ".....Allah tidak sekali-kali akan memperlihatkan (menceritakan) kepada kamu (rahsia) perkara -perkara ghaib,akan tetapi Allah memilih dari Rasul-Nya,sesiapa yang dikehendaki-Nya (untuk memperlihatkan kepadanya perkara-perkara ghaib). Oleh itu berimanlah kamu kepada Allah dan Rasul-rasul-Nya ; dan kamu beriman dan bertaqwa, maka kamu akan beroleh pahala yang besar." (Ali Imran, 3: 179)
Firman Allah: "Sesungguhnya yang ghaib itu kepunyaan Allah, sebab itu tunggu (sajalah) olehmu......" (Yunus, 10; 20)
Selanjutnya ,dijelaskan di bawah ini maksud dan rahsia di sebalik telinga berdesing mengikut pengalaman orang tua-tua yang sentiasa mengamati dan mengelaminya.
TELINGA SEBELAH KANAN BERDESING
  1. Pada antara jam 06 - 07 pagi hari: Bermakna akan mendapat khabar buruk.
  2. Antara jam 07 - 08 pagi hari: Bermakna akan difitnahkan dan diumpat oleh seseorang.
  3. Antara jam 08 - 09 pagi hari: Bermakna akan berencana pergi jauh dan entah itu sendiri atau bersama orang lain.
  4. Antara jam 09 - 10 pagi har: Bermakna akan ada berita yang kurang menyenangkan tentang keluarga.
  5. Antara jam 10 - 11 pagi hari: Bermakna akan ada penghalang dari rencana perjalanan anda sebaiknya ditunda atau dibatalkan dahulu.
  6. Antara jam 11 - 12 siang hari: Bermakna akan ada khabar yang kurang baik yang datangnya bersamaan dengan surat yang akan diterima dalam waktu terdekat.
  7. Antara jam 12 - 13 siang hari: Bermakna akan ada saudara jauh yang datang dengan membawa cerita dan kenangan lama.
  8. Antara jam 13 - 14 siang hari: Bermakna akan ada ajakan makan atau jemputan kenduri dan lain-lain majlis.
  9. Antara jam 14 - 15 petang hari: Bermakna akan ada sesuatu yang membahayakan anda dalam waktu terdekat.
  10. Antara jam 15 - 16 petang hari: Bermakna akan ada berita dari keluarga yang belum tahu menyenangkan atau menyedihkan.
  11. Antara jam 16 - 17 petang hari: Bermakna akan ada perjalanan jauh yang akan anda lakukan dalam waktu terdekat.
  12. Antara jam 17 - 18 petang hari: Bermakna anda sedang menjadi pembicaraan kepada banyak orang.
  13. Antara jam 18 - 19 malam hari: Bermakna akan ada sesuatu yang berharga pergi meninggalkan anda.
  14. Antara jam 19 - 20 malam hari: Bermakna akan mendapat berita buruk dari kalangan sendiri.
  15. Antara jam 20 - 21 malam hari: Bermakna akan ada keberuntungan yang besar untuk anda.
  16. Antara jam 21 - 22 malam hari: Bermakna akan ada yang mengancam anda.
  17. Antara jam 22- 23 malam hari: Bermakna akan ada berita yang baik datang kepada anda.
  18. Antara jam 23 - 24 malam hari: Bermakna akan ada seseorang yang jatuh cinta kepada anda.
  19. Antara jam 24 - 01 pagi hari: Bermakna akan ada sesuatu wejangan yang diberikan oleh oang tua.
  20. Antara jam 01 - 02 pagi hari: Bermakna akan ada perselisihan antara kerabat sendiri.
  21. Antara jam 02 - 03 pagi hari: Bermakna segala perjalanan yang anda kerjakan akan selamat sampai tujuan.
  22. Antara jam 03 - 04 pagi hari: Bermakna akan ada sesuatu berharga yang hilang.
  23. Antara jam 04 - 05 pagi hari: Bermakna akan ada sesuatu yang merugikan, jika anda seorang pekerja anda akan diberi peringatan dari majikan.
  24. Antara jam 05 - 06 pagi hari: Bermakna akan ada gangguan dari orang, mungkin akan menyusahkan anda.
TELINGA SEBELAH KIRI BERESING
  1. Antara jam 06 - 07 pagi hari: Bermakna akan ada tamu yang mengutungkan dalam waktu terdekat.
  2. Antara jam 07 - 08 pagi hari: Bermakna akan melakukan perjalanan jauh dalam waktu terdekat.
  3. Antara jam 08 - 09 pagi hari: Bermakna akan kedatangan keurga terdekat.
  4. Antara jam 10 - 11 pagi hari: Bermakna akan selamat dalam perjalanan akan datang.
  5. Antara jam 11 - 12 pagi hari: Bermakna akan kedatangan keluarga dari seberang lautan (jauh).
  6. Antara jam 12 - 13 siang: Bermakna akan terserang penyakit dalam waktu terdekat.
  7. Antara jam 14 - 15 siang: Bermakna akan kedatangan tamu.
  8. Antara jam 15 - 16 petang: Bermakna akan bepergian jauh kerana urusan penting.
  9. Antara jam 17 - 18 petang: Bermakna dalam waktu terdekat akan mendapat keuntungan besar dalam usaha yang diusahakan atau akan naik pangkat bagi pekerjaan.
  10. Antara jam 19 - 20 malam: Bermakna akan menerima penyataan cinta dari seseorang dalam waktu dekat ini.
  11. Antara jam 21 - 22 malam: Bermakna akan menerima undangan perkahwinan dalam waktu terdekat.
  12. Antara jam 22 - 23 malam: Bermakna akan kedatangan pencuri.
  13. Antara jam 23 - 24 malam: Bermakna akan menghadapi masalah atau penghalang dalam mengurus perkara yang sedang dihadapi.
  14. Antara jam 00 - 01 pagi hari: Bermakna semua cita-cita akan direncanakan akan segera tercapai.
  15. Antara jam 01 - 02 pagi hari: Bermakna akan menerima kabar gembira.
  16. Antara jam 02 - 03 pagi hari: Bermakna akan ada dan berlaku persengketaan dalam keluarga.
  17. Antara jam 04 - 05 pagi hari: Bermakna anda akan mendapat usaha pekerjaan baru.
  18. Antara jam 05 - 06 pagi hari: Bermakna akan ada kesepakatan dan penyelesaian dalam setiap persoalan yang dihadapi.
Pelbagai lagi alamat dan isyarat ghaib yang terjadi di dalam dan di luar diri manusia. Percayalah bahawa ini semua kebenaran yang sedang terungkai.....

Selasa, 8 Mac 2011

hye...

Memang dah lama tak update my blog ni kan...??
Kenapa Ehk?? 
Mungkin aku busy sangat kot....
Agak ye lah..
hahahhahahahha................................!

Anyway... senyuman nak kongsi cerita sket tentang gaya jalan kite..
ahahhahaha..Ntah lah ehk...kalau nak kata jalan semua org..
pelbagai gaya ada!....
ada yang lenggang lenggok.... Catwalk...Control...
lebey2 lagi..bile ada pakwe/makwe yang lalu...
makin control kite jalan...
Ha!! tapi kalau ada anjin kejar kite...cube banyang kan...???
cam ne rupe kite? hahhahahaha.....
bukan kata korang je buruk...? Senyuman sendiri buruk bile 
ada anjing yang nak kejar senyuman!!..ahahhahahaahhahah.....

So..pk2 kan lah...


Klik Kanan