Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Sabtu, 23 Oktober 2010

:: Bermula dengan Bismillah ::

Assalamualaikum..

Hai semua..! Harap kamu semua sihat2 jerk..
bukan ye pe..
kadang2 kita tak tahu datang ye penyakit tu bile...

So..setiap kali kita ingin melakukan sesuatu kerje..
harus lah bermula dengan bismillah....


Kalau tak bermula dengan bismillah..kerje kita tak kan berkat...
Maaf lah kalau senyuman ni kurang pengetahun dalam agama..
tapi senyuman tak lah jahil tentang agama...Solat WAJIB senyuman tunai kan..
Alhamdulillah..senyuman dapat seorang yang teristimewa yang begitu ambil berat 
tentang Agama....

Thanks "WaliD!" ...........................

Kalau korang hari ni..ada terbaca artikal ni..
mari lah kita kongsi bercerita ape yang berlaku pada hari nie...
senyuman pun..ingin berkongsi bersama...

Khamis, 21 Oktober 2010

:: Kehidupan aku ::


Assalamualaikum Semua??


Kehidupan aku pada hari nie....
tenang sangat...Macam ada sesuatu yang buat aku tenang...
tapi aku tak tahu lah apakah perkara itu..
Hari ni..aku pergi bekerja dengan memakai baju kurung berwarna hijau...


Hati aku merindu kan insan yang telah menjadi tunang aku..
dia yang buat aku ketawa...Menangis..Kecewa..Geram!
dia penuh dengan telatah ye..dan jugak dengan kenakalan ye...
Nama dia bermula dengan A...
Dia cukup sempurna di mata aku...
Baik!..tapi dia selalu lupa pabila berjanji dengan aku..
tapi aku tak kisah..kerana aku sudah memahami dia...
Sesungguh ye..dia begitu mencintai diri aku...
Macam ne aku tahu??
Sebab mak dia yang berkata....
Sebab tu lah aku percaya kan dia bulat2...

Curiga??? Ragu??? Bohong kalau tak ada perasaan sedemikan rupa...
pasti lah ada.. Lumrah kehidupan kan??
Insya'allah..aku pasti mencintai dia..walau ada yang 
cube mengganggu kehidupan aku..
I LOVE U Azmi.......... For ever and ever...never die my love for u..
u must strong if any conjecture become with your life!! 
u must be strong!! i always pray for u....
i miss u ..





Isnin, 18 Oktober 2010

:: Dugaan ::

Assalamulaikum...

Long time not to update to my blog..
why?? 
Maybe busy...

I need to share my story...
at 10.10.10 i already be the fiancée.. so Happy!! 
hahhaha... 
i love him! 
Tapi yang senyuman nak share nie..
senyuman takut nak menempuh dugaan..
takut sangat!...
tak tahu lah kenape yerk...
tuhan tu maha adil kan..
pasti ada hikmah ye..bile 
tuhan uji kita..tapi kadang2 kita 
sebagai hamba ye..tak bersyukur dengan 
apa yang telah di beri ujian..
walau berat ujian ye tuh..
pasti kita mensyukuri ye...
dan kita mesti berdoa agar selalu di limpahi 
rahmat ye.....

So..senyuman nak berkongsi gambar 
Pertunangan senyuman



Hasil Solekan kak Long aku...

 Hasil gubahan aku bersama kakak2 ku..

my friend! Zuraidah & Ieda..and my younger sister


 With my Friend Ieda

With my love! 

Rabu, 6 Oktober 2010

:: Kesabaran Menggunung ::

Assalamualaikum....


Dalam kehidupan kita kan..
kita mesti perlukan kesabaran yang menggunung tau...
Kalau tak ada kesabaran yang tinggi..
pasti kita akan jatuh teruk...dengan kesabaran tu lah..
kita leh berdiri dari terus dihimpit rasa kekecewaan...
**Tuhan tu...Adil..dia menguji kita ada sebab nya...
Tuhan kita..ingin lihat..sejauh mana kita boleh bertahan..
**Dan tuhan akn tahu kemampuan kita setakat mana..
oleh itu..jika kita dapat atasi ujian allah...Kita ada lah org 
yang menang!!!! 
**Kemanisan menahan kesabaran adalah sangat indah..!
tenang je hati ini....itu lah kuasa Allah s.w.t! Setelah 
kesakitan dia bg...dia akan pulang kan penawar ye pulak...
Sangat Indah...!...





Isnin, 4 Oktober 2010

:: Cabaran ::

Assalamualaikum....


Cabaran??
Cabaran ape?? 
Hari ini..Senyuman nak share pengalaman..tentang cabaran kehidupan..
alhamdulillah..10.10.10 ni nanti..senyuman akan melangsung kan 
majlis pertunangan senyuman..dengan jejakan pilihan kluarga...dan 
pilihan hati senyuman...
    Cabaran nak tempuh hari pertunangan nie..sangat kuat...
baru lah senyuman dapat rasa dugaan ye macam mana....
benda yang remeh temeh..bleh membuat kan kita bergaduh...
yang penting..kesabaran...keimanan..nak kene kuat..
kuat kan berdoa..
    Senyuman tak nafi kan..kehebatan dugaan tuh...sangat kuat!
Nak bina masjid..bukan lah mudah pada pandangan...

Semoga..senyuman..dan Jejaka hati senyuman..sampai ke akhir hayat....Amin...

Klik Kanan