Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Khamis, 30 Jun 2011

:: Cacing dalam Perut kita??? ::

Hye kawan2..Selamat malam..!
Semua tentu ngah tunggu saat2 yang paling besh kan??
Time to Sleep...Ngee......................!!
ehehhehe.....

Ok..malam ni..aien terpanggil nak buat enrty tentang 
Cancing yang duduk dalam Perut kita...
Dulu masa kecik2..Mesti pernah makan ubat Cacing kan??
Ha..! kalau korang nak tahu..Dulu aien Suke makan ubat cacing tuh.
tak tahu lah knp..ehehe...

Ni..aien ada Strory lah..
Yang pernah tgk..Mesti dah tahu lah kan..
yang belum tahu..ni aien nak bg tahu...
Sumber pon aien dapat dari Datuk GUGEL aien..
ehehhe...Kisah ye cam nie..

Kat Indonesia...ada kes budak tu,..
Sakit perut lah katanya..Dah 4 hari tak buang2..
So Parents dia bawak lah dia gi jumpe..
Perut budak tu lak Dah kembung..Jadi..
Doktor Pon buat lah pembedahan...
Sekali..! Ambik kaw..Nyah!....

Cacing Der...!! uuuYucck........Nak tahu cam ne cacing tuh???

Ni tgk gambar ye..

Cube Scroll ke bawak..bawah...nGeee..............................! 
jangan sampai termimpi2..malam ni tau!...!








Adeh2...Hampir Pitam aien tgk..
Tgk mcm Spageti jerk..huuuuhuuh..
Pasni..nak makan Spageti kena bukak minda luas2..tak leh ingat kan 
Cacing nie..Huuu.....
huu.................So ada sape2 nak Komen tentang Ini??



Nota bloG ku berkata.. :: Hurm..tetiba rasa ada benda gerak2 di sekeliling perut laaaaaa..............
UuuuuwwwAaaAaa.................!






Rabu, 29 Jun 2011

:: Malaysia vS Taiwan ::

Selamat malam Semua?? hehehe..Sebelum nak tdow..
aien Teruja sangat Dalam Rentak Permainan Malaysia lawan taiwan..
walau 2-1...Sekurang2 ye..Kita tengah Mendahului Taiwan..

Tapi Dorang tak boleh Leka..! Sebab..
jarak antara M`sia ngan Taiwan..tak jauh..
so..Kena kerja keras Sket..!

Ape2 pong..Dalam pemerhatian aien lah kan..??

Gunalan!! Memang hebat!! Pandai curik Bola..
Manakala Syafie..! Kena Guard! ngan pemain taiwan..!
Banyak Bola kita dapat..Tapi benteng Taiwan..agak sukar nak pecah kan..
Msia terlalu banyak peluang..tapi tak ada rezeki yang lebih kot..
Apa2 pon..! Tahniah lah pada pasukan malaysia!!...

Semoga anda sudah bersedia pada Ahad nanti di Taiwan!!...

Go0d luck ok??

Nota bloG ku Berkata : Dalam pemberhatian aien kan?? Pengadil berat sebelah lah..! plak tu..pemain taiwan..asik nak Jatuh..! Skit la..! Haiisssh..berlak0n ke?? Atau memang betul2??? Ntah lah ..teknik curik masa kowt...Huuu...

:: Follower Yang Ke 100 ::

Assalamualaikum...!
H0 h0 h0 h0..Entry kali ni..entry yang jakun..
Sebab Aien baru Dapat Follower yang Ke 100..
Ngeee..Best2...

Hehehhe..Jakun kan aien?? Orang dah Belas2 Ribu..Aien baru nak 
Ke 3 angka..Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee..............!

Tapi ok ape..dari tak ada yang nak tgk2 kan???

So pada 


Thanks Awak!!..Sebab kerana awak..Follower saya dah cukup 100...
Ehehhe..jugak Pada kawan2..yang sudi ikut aien..

Bangga aien dapat kawan2 macam awak..Thanks Tau!!...

So..agak2 leh ke aien nak buat contest?? Moakakka..

Sekali aien buat Contest..sorang pon tak nak join..Ngeee..
malu sangat!!!...Eheheh..

ape2 pong thanks pada Semua orang!..........................


<Ucapan Ihklas Pada yang Baca Entry kali ini...!>

Selasa, 28 Jun 2011

Jom Join Giveaway: Aisumi!! saya nak DRESS tu!!

Hy Kawan2..!! Jom terjah Contest 
Jom Join Giveaway: Aisumi!! saya nak DRESS tu!!


Ha..Nampak Tak Dress Yang Beauty ni??? 
Tu lah Hadiah Ye..Kalau Boy yang nak Join pon Boleh..
Dah Dapek..Jangan Lupe pos kat Aien tau!..

Sebab Aien Suke Dress Cik Penganjur ye ni ha..!
Cantik Sangat!! lagi Syantik kalau aien pakai..
Pakai baju Iner..Pastu Pakai Shawl.. Mesti Cantik kan kan kan??

Ekekekke...! Pergh...! Tak bleh Perasan Beb..hahahha..

So..Sesape nak join... Kena Baca Terma & Syarat ye dulu..

  • Buat satu entry mengenai "giveaway" ni dengan tajuk: Jom Join Giveaway: Aisumi!! saya nak DRESS tu!!
  • Letak gambar diatas dalam entry korang dan jangan lupa buat backlink sekali.. make sure backlink tu link ke blog ini la eh..



Tarikh tutup:- 
30 June 2011 (11.59pm)


Ni ada Banyak Pesanan Dari Cik Penganjur Kita ni..

p/s: ayat untuk buat entry tu terpulang pada korang nak buat macamana.. yang pasti yang bertuah akan menang dress dalam gambar tu.. CEPAT CEPAT!! sebarkan pada rakan anda.. lagi ramai lagi seronok..!

p/s/s: dress tu aisumi pakai sekali jer.. lepas tu tak boleh pakai dah.. badan semakin sehat! haha.. SELAMAT MENCUBA!

p/s/s/s: untuk referrer terbanyak pun ada hadiah menanti jugak.. so jangan lupa bagi tau dari siapa korang dapat tau mengenai giveaway ni.. samada dari aisumi sendiri atau dari blogger lain.. 

p/s/s/s/s: terpulang pada korang nak follow atau tidak blog ni.. lagi satu jangan lupa tinggalkan komen nama dan jugak url entry korang yer.. senang sumi nak hubungi balik nnt :-) hehehe.. okehh! tu jer.. tataa~

Aien tahu GA ni dari http://cikedispedas.blogspot.com..

So..pada Sesape yang nak Join!! Meh lah Klik Banner Cik GA nie..
Untung2 korang dapat Dress tuh..

Melompong Lah aien tak dapat..Ngeee......................!!!!

Wish G0od Luck!!! 

:: Siti Musliha :: Entri SediH ::

Assalamualaikum..
Hye kawan2...! Hope Semua Sihat la Ea??
Hari ni..aien nak kongsi kan Story Seorang Kanak2 Istimewa..

Korang ingat tak Siti Musliha??/
Kanak2 Istimewa..yang Dulu2..popular pada Tahun 1995 ...
Ingat tak??? Kalau korang tak Ingat...Hurm..Cam ne ehk nak bg tahu..
Cube tgk Gambar nie..

<Sumber Datok GUGEL>

Ha..! Ingat lagi tak?? 
Kalau ingat Alhamdulillah..
tak Susah lah aien nak menerangkan ye lagi ye tak??

Dah lama betul dia menghilang kan diri ? 
tapi Wartawan dapat gak bertemu dengan Siti Musliha ni..
Dalam pertemuan tu ..

Usianya sudah Mencecah 28 tahun, Siti Musliha masih seperti dulu, tetap petah, bercakap lemah-lembut dan tersusun kata-katanya. Ungkapannya sentiasa merendahkan diri.
Pelbagai cerita dikongsi. Ini termasuk Siti Musliha baru saja pulang daripada menunaikan umrah.


Siti Musliha jugak berkata 
"Saya betul-betul tak sangka masih ada yang merindui saya. Terima kasih saya ucapkan, kalau ada rezeki insya-Allah kita berjumpa"

Siti musliha ni jugak pandai nyanyi tau!!
Memang Sedap suara Dia..


Kalau tak Percaya..Boleh KLIK SINI untuk
mendengar Suara Siti Musliha


Aien dengar lagu ni..memang Sedih Sangat....


<Sumber Sini>






Nota BloG ku Berkata : Setiap yang berlaku pasti ada Hikmah Ye..Allah Maha mengetahui SemuaNya..Dan Siti Musliha adalah pilihan Allah untuk menempuh segala ujian Di Dunia ini..!Ini kerana..Siti musliha boleh melalui liku2 kehidupan dengan tabah dan kesabaran. Percaya lah! Allah sangat sayang pada awak Siti Musliha....


Khamis, 23 Jun 2011

:: Pondan a.Ka makNyah ::

Selamat Petang kawan2..??

Hari ni kan ..aien tak ada lah cerita yang syiok Sangat..
Cume yang aien nak kongsi kan ...
Satu cerita ni kan...! Huhuhuh...

Ngah Syok ngadap komputer..tetiba.aien pandang lah luar opis..
pastu..aien nampak lah 2 orang bawak motor kapcai..India..
Aien cakap lah dengan hati aien..

'Aik..tak kan perempuan bawak lelaki..?? Haiissshh...Tak gentle lah beb!..'
'Tapi nape lelaki tu cam lembut je..Lain pesyen jerk??? '

Bila Dua2 bukak Helmet..Adeh22..>!! rupe ye ..yang bawak tu pon 2x5 macam kawan dia daaa..
Tapi Rupa Dia..memang Macam Gurl Lah ..Kalau nak tgk Body?? heheeh..
Kalah Dia ngan Aien..hahahhaha...

So ape Tanggapan Korang terhadap org2 y macam nie???? Komen2???? 

Rabu, 22 Jun 2011

:: Aku Seorang Bloger :: Rugi tak Bukak Enrti kali ini..::

Cerita Aku seorang Blogger

..…September 2010………..

Hurm..tak ada benda nak buat lah kat opis ni..Kat luar hujan pulak tu..kalau di rumah ni..aku dah lama tidur …Bosan gak hari ini…tak tahu nak buat apa…Asyik ngadap facebook je..jemu lah weii….!!! Grrr………………………..! Ni yang terasa nak makan Komputer ni..Hahahahaahh……aku ketawa jahat dengan komputer nie..

            Itu lah rutin harian aku..aku bekerja sebagai pembantu tadbir di salah sebuah cawangan Institut Memandu di Skudai johor. Kerja aku di cawangan hanyalah menunggu
`customer`..kalau tak ada `customer` bermakna aku goyang kaki..ngadap Facebook sahaja lah…Nak kira tahap boring???? Jangan kira lah..mesti tak cukup angka kat kalkalutor tuh…hehehehehe….silap hari bulan meletup kalkulator tuh…Sian kau kalkulator… tapi nak wat cam ne kan..lain hari kau tukar nama kalkulator pada .. kira-kira jahanam…! Hi hi hi hi hi……Rosak nama yang aku bg tuh…

            Sedang aku menjelajah ke internet..aku pon search lagu-lagu untuk aku menSUMBANGKan lagu tuh.. aku bukak satu laman lirik lagu tuh
Dah dapat..aku pun mula memFEELINGkan lagu tuh..nak tahu lagu ape?? H0 h0 h0..lagu ye ialah.. Michael Learns To Rock - That's Why (You Go Away)..Pergh tak leh blah lah lagu ye..Nak lagu ‘Orghang Puteh’ jerk…hi hi hi…… Dah habis SUMBANGkan lagu tu..aku berfikir kejap.. macam mana orang ni ada web sendirik ehk??? Ni yang aku pelik..apsal aku tak ada web sendiri?? Aku bertanya pada computer sekejap..
Sunyi Sepi dalam masa 2 minit………………………….
…………………………….
…………………………..
……………………………………
…………………………………
………………………….
……………………………
…………………………………….
…………………………………
………………………..
…………………………..
……………..
………………………………
…………………….
………..
………………………………………….
…………………………………………………
………………………………
……………..
…..
.
Eh tak jawab lak computer aku ni… Haiisshh…!! Aien Aien!!!! Macam mana lah computer ni nak menjawab..dia bukan ye ada mulut..! Ape daaa…..! Lalu Otak Comel aku Tolong computer ni jawab soklan Sengal aku ini……………………………………………………...
INI   LAH   BLOG MANGKOK!..
Adeh..!
aku pulak kena mangkokkan dengan otak aku  nie… hehehehhe… Padan muka aku!... So..tanpa berlegah-legah lagi..aku pon  try taip kat www.google.com pastu aku pong search lah
macam mana nak buat blog????
dan aku klik Search..
 and then…!! 
Maik aihh.. banyak betul info2 yang berguna..so aku bukak lah satu-satu..
Ngeee………………! Help-help…! Aku tak tahu…
Aku hampir putus asa  dibuat ye..aku betul-betul frust..lalu dengan muka yang ala-ala cute malu..aku bertanyakan pada adik aku… Lalu dia kata..type je.. www.blogger.com !!... Dengan pantas dan laju seperti angin yang tak berapa nak laju.. aku pantas menaip..
Dan akhirnya…
Aku telah menjumpai Laman Web McDonald`s…Ngee….. perut dah lapar lah..so..aku pong order lah ape2 yang patut..setelah aku selesai order..aku pon menaip laman web blogger itu..dan..aku pong mula lah mengikut langkah2 yang telah Mereka tunjuk kan
Dan setelah beberapa minit…baru lah siap aku ye blog….

Yeahhh!.............! akhir ye aku telah mencipta Blog sendiri..!
Dan ini lah blog aku dan selamaNya
Senorok sangat!!!....Seperti gaya upin dan ipin lak aku ni..hahahhaha.. Teror gak aku ni…!

So..Entri pertama aku ialah..

Dah tgk dah Link aku tunjuk kan tu??? Ha..! Tuuuu dia..! Mukadimah Yang pertama aku buat untuk Entri dalam blog aku …………
TERSENYUM


Setelah beberapa bulan…
Hari ini 22 June 2011………………
Aku cube mengaktive kan diri aku dalam dunia blogger..
Aku cube mencari entri2 yang besh2…
Tapi aku tidak lah sepandai orang2 VETERAN dalam dunia blog nie..
Sebab aku baru je berapa bulan.. kan kan ???
Aku suke lawat blog-blog kawan..yang selalu aku Melawat…

Maksud PeTaNge tu..ialah..
Pelik Takut Ngeri…
Besh wo0 aku cakap..! sampai aku nak tidur aku mesti basuh kaki dulu..takut termimpi2..ehehheheh..! Penakut gak aku ni ehk??
kalau korang rasa nak KESERAMAN.. Klik lah Banner tuh..
Ingat..untuk 18thn keatas sahaja..
Kanak2 bawah 17thn ke bawah..tidak Digalakkan..!! 

Selain Blog PE-TA-NGE.COM..aku selalu bukak Bloh
Erk…….Bloh lak..Blog lah..! ehehe..maklum lah..nak cepat menaip..
Ok..continue back..!


Yang ni lak..korang tak yah beli surat khabar..
Blog ni akan khabar kan berita2 yang  Besh.. dan mantop!!
Jimat pon satu…Ye lah..korang tak yah beli surat khabar..! toi tak?? Heheeh
Jom Kita terjah BloG Dia..Klik je Banner tu..!

Ha..kalau Blog ni lak..

Aku memang Mesti bukak..if aku nak update bg cantik kat Blog aku..
Blog ni lah yang banyak membantu aku untuk MenCantikan lagi Blog aku….Korang pong boleh join tau…!

Dan macam2 blog lah yang aku terjah..
Yang tak ajak contest pon aku join..Ngeeee…..!
Muka aku tak tahu Segan kan?? Hahahha..bior lah..yang penting
Aku dengan DUNIA BLOG aku…

Seronok ada Dunia Blog sendiri…!
Bukan ape..dengan BloG ni kan..Kita leh buat Duit tau..!
Korang tak Caya?? Haa…!! Ni aku tunjuk kan rahsia Nya…
Salah Satu ye..Cube korang bukak


Ha!! Yang ni !! dia ajar kita macam mana nak cari duit menggunakan BLOG..
Baik hati deR! Orang ye ni.. Memberi ilmu !  dan memberi manfaat..
Kalau korang nak godeh2..korang leh lah klik Link 2day blogger tuh…
Koman2 pon..korang leh tambah IncoMe korang..


 Nie  Masa aku mencitpta blog ni..aku tak tahu cam ne nak menggunakan blog nie..ye lah..Budak baru lah katakan… tak ada kawan yang FOLLOW...dalam beberapa bulan gak.. aku langsung tak ada Pengikut..…sampai lah .. Aku bukak Blogspot
Di situ lah..baru aku tahu macam mana nak update2 entri..
Rupe ye..mesti nak ada Shoutmix chat..
Sebab nak tinggal kan Jejak Rakan…
Pastu..mesti lah nak kena ceria2 kan Blog…
O0wh..baru lah aku tahu..
Kalau tak..Buta Tuli lah dengan Dunia Blog..
Dan lihat lah BloG aku skrg nie..ada jugak lah perubahan..
Eheeehehe……………….


Jujur aku katakan..aku ni tak lah arif sangat dengan dunia blog nie..
Sebab aku tak sehebat Orang2 yang  pandai..
Maklum lah..aku ni pelajar biasa2 sahaja masa sekolah..
Tapi kalau bab HOKI,BOLA JARING, dan
Sewaktunya..! Hahahha..tu meh challenge ngan aku..
KOmpem..korang tersemput2 tau!..
Kalau aku?? Hahhha…terus K.O.. ekekekekke..
Biasa lah..da lama da aku tinggal kan dunia sukan nie…
So..kalau nak challenge ngan Tentang Blog nie..
Aku agak Surender lah…
Ni aku tulis kan Aku Seorang Blogger pon ntah ape2 je..
Korang nak tahu kenapa aku Buat Cerita nie…????

Sebab..AKU JOIN DALAM

Contest SEO:Aku Seorang Blogger vs Buat Duit Dengan Blog vs Tip Blogging Terbaik

 

Dalam contest ni..ada 3 KeyWord yang di pertandingkan..

1.     Aku Seorang Blogger

2.     Buat Duit Dengan Blog

3.     Tip Blogging Terbaik

 

Jadi..aku telah Memilih ‘Aku Seorang Blogger’

 

Kenapa aku Pilih ‘Aku Seorang Blogger’??

Sebab aku Zalim Tentang Buat Duit Dengan Blog…

Aku tak expert dalam Tip2 Blogging Terbaik..

 

Jadi..aku pilih lah yang Senang2 je…! Hehehehhehehhe…

 

Tentu korang bosan kan..Ye lah..Sebab kali ini..Entry kali ni terlalu panjang..Biasa lah..Itu Syarat2 yang aku kene turut kan..

Hadiah Ye korang nak tahu?? Leh Klik disini


Syarat2 pon leh klik Sini

So sesape nak Join..! Leh lah Join!!...
Dan lagi satu..aku nak inform..!

“Contest SEO ini telah dianjurkan oleh Blog 2DayBlogger.Com dengan kerjasama blog upprofits,  lepak dan broframestone. Manakala hadiah telah disponsor oleh2DayBlogger,upprofits,broframestone dan MJ“.

Amacam??? Mahu Terima Cabaran???

Selasa, 21 Jun 2011

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana

Assalamualaikum..
Hye.!! Selamat hari Selasa..
Tak tahu nak tulis Entry apa..
So aien nak Juin Contest lah..
Jum Join...!!!

Kebiasaan Ye..Mesti ada Syarat2 kan???
Jadi..Syarat2 ye ialah..

Title Entry : Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyan
<Done>



<Klik banner di atas For JOin!>

Letak banner GA dalam entry/sidebar korang..link terus ke blog Yana oke
<Done>

Sertakan 1 gambar korang yang korang rase paling menarik
So..Gambar Yang aien pertaruh kan ialah..

<Done>

Ceritakan cket pasal gambar tu
<Ok..Gambar NI..aien nak g makan malam bersama Tunang aien..
dan Masa on Da Way ke tempat Dinner. kami bergaduh..Pastu Berbaik semula...
Hahahah..Kenangan+Kelakar = Happy>

<Done>



Folow blog Yana dan LIKE page Yana kayh
<Done>



 Tag 3 orang kawan anda..make sure diorang tahu pasal contest nie kay
Saya nak TaG
Kak Shiba <Done>
Lana <Done>
Adah  <Done>

setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. Yana akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.

<Ok..Saya akan tinggal kan link yang terbaeekk..Hik hik hik >


Tarikh tutup contest : akhir bulan 6
<Sempat lagi kalau nak Tukar gambar..Leh tak???? huuu..>

Mesti korang nak tau hadiah ape yang bakal korang dapat kalao menang kan? agak-agak besh tak? okeh..untuk contest best Photo of Me nie Yana cari 5 orang pemenangbertuah..haa,ramai tuh..5 orang oke..rugi tak join..

Kalau Semua nak tahu hadiah2 ye..
Meh klik Sini..

Ok...DONE..!




Isnin, 20 Jun 2011

"Dayana AZ Giveaway, My Favourite Number!"

Hye kawan2.
jom kita terjah Contest  
"Dayana AZ Giveaway, My Favourite Number!"

Buat satu entry yang bertajuk
 "Dayana AZ Giveaway, My Favourite Number!" 
<DONE>

Copy header Dayana ni, LINK kan ke entry ni .

<DONE>

Dalam entry korang, tulis,
"Nombor kegemaran saya ialah ____ kerana ____ .
(sukahati berapa banyak patah perkataan, Dayana mintak ni bagi syarat je sebab sempena 1111 followers tu, nombor kegemaran Dayana 11)"

Nombor kegemaran saya ialah __5__ kerana 
Saya Dilahir kan di Bulan 5, Anak Yang Ke 5, No Flat Kreta 2559,
No Jersi Ketika beraksi di padang ialah Dan yang paling Best..
Tunang saya besday ye 19.05.1987 dan saya 20.05.1988

Sebab Itu lah saya Suke no 5...
Dan buat Pengetahuan Cik yang Anjurkan GA nie.. 
no 5 ialah 
(Klik Gambar di atas untuk Baca)

Dan..Cik GA nak tahu No 11 ?? ur Favourite no..??? 
Tapi no 1-9 Je....Cam ne ehk?
Hehehehhhehe

<DONE>

Follow butikpinkku . Jujur yah :) . 
<Jujur...Done!>

Dan nak Ketahui Lebih lanjut tentang GA nie
..Boleh lah KLIK DISINI

<DONE>
nak Tag




Erk..Lupe nak inform tentang Yang nak beri Aien hadiah..
(Kalau Menang lah..kih kih kih....!)
<Ayat apa pong tak boleh...>

K ni sponser2 ye...!


  • ButikPinkku yang akan sponsor , shawl semestinya ! Berapa ? Korang percaya tak 10 ! I repeat SEPULUH ! 

  • Syafeika Edora yang akan sponsor, 1 chibidle (SE made doodle) worth RM 10 untuk seorang blogger.

  • Lulu Caldina yang bermurah hati untuk memberi review blog untuk 2 orang (sticky post selama 24 jam) ! Buat blogger yang ada banner, boleh tampal dekat LULU PAGES selama sebulan.

  • Mas Ahmad Safwan yang insyaAllah akan sponsor beg duit, maybe purse, maybe wallet.

  • Sylista Fashion akan beri pilihan 2 daripada 3 hadiah (2 pairs of earring, Canon Ink for Printer, Buku 'Buat Duit dengan Foto' published by PTS) 

  • Izreenatasha akan memberi HADIAH EXCLUSIVE yang sekarang ni rahsia ;) 




  • Sonok Kan?? Jom lah kita Juinnn!!!


    Klik Kanan