Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Isnin, 22 Ogos 2011

Tips Untuk yang Bekerje Di Hari Raya

Ha!! Ni kome nak habar kat awok Semua..
Hehehehhe..

Tak lama lagi kita nak menyambut hari raya kan??
So..mEsti ramai yang dah apply cuti..
Termasuk lah aien..
Ehehhehe...

Aien cuti tak lama pong...
Aien cuti 7hri jerk..
tak cukup kan??? EHheeh..
kira untung lah tu.. dari yang tak dapat bercuti raya lagi dasyat..
kan kan kan??
ok..ni aien ada Beli majalah Ujang.. So aien nak kongsi kan tips2 bg 
yang kene korje lah yo...



tips2 ye ialoh : -
* Hias opis sama macam hias rumah korang masa nak raya. nak bagi lagi best korang ajak kawan2 yang tak dapat cuti tu masak sekali dekat laman opis..

*Kalau di rumah korang berjalan ke rumah jiran, di opis pon boleh korang jalan la ramai2 ke opis yang terdekat. tp pastikan opis tu pon ada org yang tak dapat beraya jugak.

*Ajak sedara mara ataupun adik beradik korang tu beraya kat opis. kalau ada yang tanya, cakap lah ni stail baru..tak beraya kat berumah, raya di opis.

*Jika korang bekerje sebagai pemandu bas atau teksi, pergi je beraya rumah penumpang korang. hari pun namanya Hari Raya...diorang tak kisah punya.

*Jika berkeje di pasar raya tak payah lah sibuk2 nak beraya sebab korang bekerje di pasar yang dah raya

*kalau tiap2 tahun korang je kena kerje di awal pagi rayatu korang pergi beraya kat rumah bos korang . Bawak semua kaum kerabat jangan balik selagi belum abis waktu kerje

Hahahha..Itu lah tips Ye..
So apolaie?? 
Jangan risau tau yang tak dapat Bercuti..!

So

Nota bloG ku Berkata :  Selamat BErcuti Kawan2!!!!

2 Orang Dah Terjah beb!:

Hans berkata...

hahahahhaa
tips nih lucu
:-)

ZORA berkata...

hahaha..tips g terbaik...:P

Klik Kanan