Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Ahad, 7 Ogos 2011

:: Nak tahu TuaH Kita? ::

Assalamualaikum...
Hari ni.aien nak kongsi tentang 
Kehidupan Kita..

Pagi tadi Jam 7.20a.m..
aien ada dengar radio Era Segment Merisik Khabar..
Sedey ye bile dengar keperitan kehidupan dia..

Dia adalah anak sulung..
ada 7 adik beradik..
menyewa di sebuah bilik..
(Tak tahu location ye di mana)
Dia kata..ibu dia tinggal kan dia dengan adik2 yang lain..
ibu dia Seperti di hasut oleh kluarga belah sana..
Untuk mintak cerai dari abah mereka..
Yang abah dorang lak..aien tak pasti mcm ne..
(Sebab ngah Drive..)

Jadi..dia lah kena tanggung adik beradik..
yang paling sedey..
Dia kata..kalau tak silap aien..
dia tinggal Rm20.00 je...
Semalam pong buka puasa dengan nasi lauk ikan kering..
Sedey ye aien bile dengar cerita kehidupan Dia..

Betape bertuahnya aien..
berbanding dia...
aien betul2 bersyukur..
dilahir kan dalam kluarga aien..
Semoga..allah s.w.t ada Hikmah di sebalik jalan kehidupan mereka...

Nota BloG ku Berkata :-
Indah ye hidup ini jika ada keredhaan dari Allah s.w.t..
 walau dalam keadaan Susah........

1 Orang Dah Terjah beb!:

ifwat berkata...

mmg sedih, ifwat baca pun rasa sebak tau.. dengan duit rm20 nak makan apa? hmm

Klik Kanan