Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Rabu, 10 Ogos 2011

:: Aku penYelamat.. ::

Hye2..! heheheh.. 
Selamat berpuasa ye kawan2..

Enrty aien kali ni tak lah istimewa sangat..
tapi bg aien ..Ianya Teramat istimewa lah..


Sebab ye..nak tahu tak??

Ok..pg ni..aien betul2 awal pergi kerje..
masuk kol 8.00pg tapi nak g kerje 7.25pg..
ehehe..perjalanan mengambil masa 5 minit jer..
Huuuu....awal kan???

So.. masa bukak pintu gate tu kan..
aien tgk lah akuarium kat luar rumah..
dan aien lihat...
Air tinggal sket jerk...
Kesian ikan kelisa silver aien...
terkapai2..sebab tak cukup air...
apa lagi..aien terus kejut kan abang ipar aien..
kesian tgk ikan kelisa aien taw!....


ha!! Sejibik ikan kelisa Dari Datuk GUGEL ni ngan ikan aien..
huuu..
..
Size panjang ikan 45cm..
lebar ye lak 11cm...
(Anggaran aien..)
kalau di timbang mungkin 2kg ada kot..

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..................Sian aien tgk ia terkapai2..
sib baik tak mati..
bile abg ipar check2...
rupe ye..saluran untuk oksigen tersangkut..
(erk..Ntah lah..susah nak explain kat sini..)

So..kesimpulan ye..aien telah menyelamat kan..
Nyawa  seokor seekor Ikan Kelisa yang sangat Cantik tau!!..


DAN.....


Nota BloG ku berkata : Walau dia haiwan sekali pon..selagi kita boleh tolong.. 
kita mesti tolong taw..! Sebab haiwan pon akan mendoakan kita..
bile kita berbuat baik ngan dia..! 


2 Orang Dah Terjah beb!:

ZORA berkata...

wahhh..rjin ne..amalkan lah selalu

ifwat berkata...

kat umah ifwat ni ikan kelisa takde, tapi kereta kelisa ada la.. hahaha..
sayangi la flora dan fauna di sekeliling kita :D

Klik Kanan