Jom Kite MenCari....

Blog ini ciptaan aku.. jadi aku harap korang enjoy yer dengan story2 yang aku khabar kan..... Jom! kite menyibuk kan diri...!

vCo

Photobucket

:: Jom Senyum-Senyum ::


ShoutMix chat widget

:: Budak GemPak di BloG iNi ::

Jatuh Hati? Like Lol..

Nuffnang

Kuasa Forex

:: RM.... ::

:: Tak Cukup Duit Nak Kawen?? ::

Love iT

Khamis, 26 Mei 2011

:: Tertidur Setiap Kali Ketawa :: ?? ::


Assalamualaikum Semua...
Hurm..Terasa Malah lah aien nak updated..
ye lah..kang syok2 updated.. tak ada yang nak menjengah..Sian kat Aien..ngeee..
(Ayat Simpati..Hahahahha)

So..hari nie..Aien nak kongsi kan tentang satu artikal FAKTA nie.. not sure betol atau pong tidak..

Artikal ni adalah Satu buah kisah kehidupan seorang SURI RUMAH 'TERTIDUR' SETIAP KALI KETAWA.....Erk..Tak pernah lak aien jumpe org sedemikian rupa.....huu...................

Londong : menghidapi penyakit cataplexy menyebabkan seorang wanita Claire Sco0t tertidur setiap kali dia ketawa.

Disahkan menghidap penyakit yang jarang berlaku otot ibu kepada dua anak itu, akan lemah setiap kali emosinya meningkat.

cataplexy menyebabkan Claire tumbang sehingga 50 kalu sehari sejak zaman kanak-kanaknya.

Pada satu ketika, Claire 24, pernah tertidur 25kali ketika menghadiri majlis Krismas yang poenuh dengan meriah.

Selepas diberi ubat anti murung, keadaan Claire agak terkawal sehinggalah baru-baru ini dia sekali lagi tumbang apabila anaknya berusia lima tahun membuat kelakar.

Kata Claire, dia gagal menahan diri daripada ketawa.

"Perkara pertama yang saya ingat selepas itu ialah suami saya, David mengangkat dari lantai dapur,"

Serangan cataplexy berlangsung beberapa saat atau minit dan sepanjang tempoh itu, penghidapnya hanya mampu mendengar tetapi tidak dapat meilihat.

Satu ketika dulu, doktor pernah menyangka Claire menghidap masalah Jantung dan pernah membuat pembedahan. - TS

_________________

Wo0...! Dasyat ye Suri Rumah ini...

Nota bloG ku berkata : Aien akan Tertidur Jika Terlalu Kenyang... Ngeeee.................!










1 Orang Dah Terjah beb!:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

hahah.. pelik jerk fakta ni,.... bila ketawa je nak tido ek.. kalau senyum mesti ngantok je kn... haha

Klik Kanan